Sportschooleigenaar: 'NAM moet sneller beslissen bij complexe schade'

De NAM moet sneller een knoop doorhakken over aardbevingsschade, ook als het om complexe gevallen gaat. Dat vindt eigenaar Johannes Aukes van het Imperial Sportcentre in Delfzijl.
Volgens hem hebben aardschokken veel schade toegebracht aan zijn sportcentrum. Zo zaten er veel scheuren in de muren, die Aukes zelf heeft gerepareerd. Inmiddels hebben zich ook nieuwe problemen voorgedaan, want in de kantine is de parketvloer uitgezet. Dat blijkt het gevolg van scheuren in de betonvloer, waardoorheen vocht sijpelt.

Verbouwing

De NAM wees Aukes' schadeclaim in eerste instantie af. Hij wacht nu al vier maanden op een contra-expertise en kan daardoor niet verder met de verbouwing van zijn sportcentrum: 'Wij kunnen ons nu goed voorstellen dat wat voor de één een fact of life is, voor de ander bittere ernst is.'

'Zorgvuldigheid kost tijd'

De NAM zegt dat de procedure bij dit soort grote, ingewikkelde gevallen nou eenmaal tijd kost, omdat het zorgvuldig moet gebeuren. Wanneer het sportcentrum wél een contra-expertise krijgt, is nog niet te zeggen.