De Swoaistee vaart voorlopig op 't Kompas

De leerlingen van openbare basisschool De Swoaistee in de Groninger wijk Lewenborg kunnen volgende week toch weer naar school.
Oudejaarsnacht brandde
, maar dat zorgde ook in de rest van het pand voor rook-, roet- en waterschade. Daardoor kan er in een aantal lokalen voorlopig geen les worden gegeven.

Naar 't Kompas

Vier groepen - de kleuters en de bovenbouw - krijgen daarom vanaf maandag tijdelijk les in het nabijgelegen gebouw van christelijke basisschool 't Kompas. Dit pand staat sinds half december leeg, nadat de school is verhuisd.
In totaal worden hier zo'n honderd van de ruim zeshonderd leerlingen op De Swoaistee ondergebracht.

Buitenschoolse opvang

Ook twee groepen van de buitenschoolse opvang van SKSG, die in het gebouw van De Swoaistee zitten, verhuizen naar 't Kompas. Het is nog niet bekend hoe lang dit gaat duren.

Spic en span

Gespecialiseerde schoonmakers zijn op dit moment bezig om het schoolgebouw weer spic en span te maken. Vrijdagmiddag wordt begonnen met het verhuizen van de spullen.
'Het team zal zijn handen daar de komende dagen vol aan hebben. Maar maandag kunnen alle leerlingen weer naar school', verzekert Joyce Dekker van O2G2, de onderwijskoepel waar De Swoaistee onder valt.

Brandstichting

Zowel politie als brandweer gaan uit van brandstichting. 'Al valt de exacte oorzaak vermoedelijk niet meer te achterhalen', zegt een politiewoordvoerder.