PVV-fractievoorzitter verrast door opstappen Jansen

Ton van Kesteren is verrast door het besluit van Matthijs Jansen zich niet verkiesbaar te stellen voor de komende Statenverkiezingen.
De voorzitter van de Groningse PVV-Statenfractie laat per sms weten: 'Jammer. Altijd heel goed samengewerkt. Fijne collega/vriend. Maar zoals bij alle partijen: politici komen en gaan!' Van Kesteren wil verder niet reageren op het plotselinge vertrek van Jansen.

Brief
Jansen zat sinds 2011 namens de PVV in de Groningse Staten. Voor de komende Statenverkiezingen stond hij op de tweede plek van de PVV-kandidatenlijst. In een brief aan zijn fractiegenoten laat hij weten deze plek op te geven omdat hij zich niet langer kan vinden in de koers van de partij.

Links ingehaald
Volgens Jansen komt er weinig terecht van de oorspronkelijk rechts-economische agenda van de PVV en heeft de partij op een aantal punten de SP zelfs links ingehaald. Hij noemt als voorbeeld het vasthouden aan de pensioengerechtigde leeftijd van 65 jaar.

Verdoemd
Bovendien heeft Jansen weinig op met de verharding van het anti-islamstandpunt van de PVV. Volgens hem heeft de PVV daarmee 'zichzelf verdoemd tot de oppostitie'.
Meer over dit onderwerp:
ps2015
Deel dit artikel:

Recent nieuws