Den Oudsten: 'Geen sprake van minderjarige prostituees'

Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen heeft geen enkele aanwijzing dat in Groningen minderjarigen werkzaam zijn in de prostitutie.
Den Oudsten zei dat woensdag in reactie op vragen van CDA en ChristenUnie.

Beide fracties trokken aan de bel naar aanleiding van een tv-programma van de EO waarin een verhuurder van peeskamers meldt dat in Groningen kamers worden verhuurd aan meisjes onder de achttien.

Scherpe controles
Den Oudsten zegt dat hij zich naar aanleiding van de uitzending heeft laten informeren door de politie. 'Ik heb de verzekering gekregen dat bij de scherpe controles die wij uitvoeren nooit is gebleken dat minderjarigen werkzaam zijn in Groningen', aldus Den Oudsten. 'Uitspraken in deze uitzending zijn op geen enkele waarheid geënt.'

De burgemeester van Groningen zei verder te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de persoon die de uitspraken deed. Overigens was de verhuurder met een verborgen camera gefilmd.

Illusie
Raadslid Anne Kuik (CDA) zegt blij te zijn met de scherpe controles in Groningen. 'Je kunt in dit soort gevallen niet alert genoeg zijn. Ik heb niet de illusie dat het in onze stad niet gebeurt. We hebben geen zicht op iedere woning, maar goed dat er in het kamerverhuursysteem streng gecontroleerd wordt.'
Deel dit artikel:

Recent nieuws