Sportgala Eemsmondsport blijkt al 'onverwacht groot succes'

Het sportgala speciaal voor sporters uit de Eemsdelta-regio blijkt een onverwacht groot succes. Dat zegt voorzitter Nanko Kiel uit Delfzijl.

Dit jaar is de tweede editie van het gala en het aantal stemmen is ten opzichte van vorig jaar meer dan verdubbeld.

Elke sporter heeft een kans
Het idee is vorig jaar uit idealisme ontstaan, omdat er volgens Kiel veel te weinig aandacht is voor breedtesport in Noord-Oost Groningen. 'Natuurlijk hebben we ook aandacht voor een talentvolle voetbalcoach of een goede voetbalploeg maar op dit gala komen ook de bijvoorbeeld de Paralympiërs of atletiektalenten aan bod. Dat is zo belangrijk,' legt Kiel uit.

De kracht? Mikken op amateurs!
Het aantal uitgebrachte stemmen op de genomineerden was vorig jaar in totaal 2600. Sinds 1 januari kunnen de site-bezoekers stemmen op de genomineerden van dit jaar en dat hebben meer dan zestienhonderd mensen al gedaan. Daarmee gaan ze een record aantal stemmers krijgen denkt Kiel.

'Dit verwacht je natuurlijk niet. Je hoopt het wel' lacht hij 'De kracht zit 'm denk ik echt in het feit dat we er voor de amateursporters uit de regio zijn. Want voor die doelgroep is er helemaal niets.'

14 februari Sportgala
Bezoekers kunnen nog tot en met 13 februari stemmen op hun favoriete sportman, sportvrouw of sportploeg/organisatie. Daarna sluiten de stembussen en wordt de winnaar bekend gemaakt op het Sportgala op 14 februari in het gebouw van Waardevol Leven.
Deel dit artikel:

Recent nieuws