Verwarde man bedreigt agenten Delfzijl met de dood

Consternatie op het politiebureau in Delfzijl zaterdagavond. Een 30-jarige Delfzijlster stond er voor de deur en had naar eigen zeggen een pistool bij zich. De verwarde man bedreigde de agenten met de dood.
Toen hij aanbelde om tien uur was het bureau al gesloten. Hij kreeg contact met een medewerker van de meldkamer Noord-Nederland. De Delfzijlster liet toen weten dat hij een vuurwapen bij zich had en dat hij van plan was mensen neer te schieten.

Getrokken pistool

Er waren op dat moment nog enkele agenten op het politiebureau. Ze hebben de man met een getrokken pistool aan kunnen houden. Volgens politiewoordvoerder Anne van der Meer was er geen paniek onder de agenten. De man bleek na fouilleren geen vuurwapen bij zich te hebben. Hij had gedronken en was verward.

Parijs

Volgens de woordvoerder dachten de agenten wel even aan de terreurdaden in Parijs. 'Maar mijn collega's zijn goed getraind. Ze hebben de man in alle rust aan kunnen houden.'
De man is in de cel gezet. Hij is vanwege zijn verwarde en beschonken toestand nog niet verhoord. De politie wil dat zondag doen.