Aantal passagiers op Groningen Airport Eelde daalt in 2014

Groningen Airport Eelde heeft in 2014 iets minder passagiers verwerkt dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het vliegveld. Zo'n 200.000 passagiers maakten gebruik van de luchthaven. In 2013 verwerkte Eelde nog ongeveer 203.000 passagiers.
2014 was een wisselend jaar voor het vliegveld. Zo besloot RyanAir om met de lijndiensten naar Girona (Barcelona) en Mallorca te stoppen. Dat heeft passagiers gekost. Binnenkort praat het vliegveld overigens weer met de Ierse prijsvechter. 

Nieuwe vluchten

Eelde kreeg er in 2014 ook nieuwe vluchten bij naar Gdansk en Londen. Ook kwamen er nieuwe vakantiebestemmingen bij, zoals Lanzarote.

10% minder vliegverkeer

Uit de jaarcijfers van Groningen Airport Eelde blijkt verder dat er opnieuw zo'n tien procent minder vliegverkeer was in 2014. In totaal 39.000 vliegbewegingen.
Volgens directeur Marco van de Kreeke heeft dat te maken met de lesvluchten. 'Twee van de drie vliegscholen, de Dutch Flight Academy en Stella Aviation, zijn gestopt. Daardoor neemt het aantal vluchten af.' Consequentie is wel dat er daardoor minder inkomsten zijn.

'In 2015 meer passagiers'

Van de Kreeke verwacht dat 2015 weer een jaar wordt waarin het aantal passagiers zal stijgen. Ook al omdat er in de zomer meer bestemmingen bijkomen. Bodrum en Corfu met Aegean Airlines zijn de laatste twee. De lijndienst naar Londen wordt uitgebreid.
'We gaan er vanuit dat we in 2015 tien procent meer passagiers hebben. Da's geenszins zeker. Er gebeuren altijd dingen die je niet helemaal kan voorspellen. In je voordeel en in je nadeel.'

Meer bestemmingen

Van de Kreeke denkt dat er in 2015 nog wel uitbreiding van het aantal bestemmingen te verwachten is.