Moslims, joden en christenen omarmen elkaars geloof

Joden die de geschriften van de profeet Mohammed uit de Koran bestuderen. Moslims die het oude testament in de Joodse tenach lezen. Het gebeurt in het geloofsproject de Tent van Abraham. Voor het eerst is dat in Groningen.
Tolerantie

Moslims, joden en christenen onder 1 dak. 'Hiermee kunnen we tolerantie kweken voor elkaar en in de toekomst vreedzamer samenleven', zegt Barry Cohen uit Warffum, hij is jood en betroken bij de Synagoge in de Stad.
De verschillende gelovigen willen leren van elkaar en luisteren naar elkaars overtuigingen. Het gebeurt afwisselend in moskee, kerk en synagoge.

Vrede

Volgens moslima Esther Rill uit Groningen zijn de bijeenkomsten nuttig. Juist ook zo kort na de moordaanslag van moslimextremisten in Parijs: 'Voor mij betekent de islam vrede en dat heeft niet met oorlog te maken.'

Luisteren

Een van de initiatiefnemers van de Tent van Abraham is oud-predikant Egbert van Veldhuizen. Noodzakelijk bij dit soort avonden is dat aan enkele spelregels wordt voldaan.
'De belangrijkste is het luisteren naar elkaar, elkaar uit laten spreken en luisteren. Dan ontstaat er langzaam begrip.'

Aanmelden

Deelnemers kunnen zich aanmelden via detentvanabraham@gmail.com. De bijeenkomsten vinden afwisselend plaats in de moskee, synagoge en de kerk in de stad Groningen op 21, 28 januari en 11 februari.