Donar wil ton van accountantskantoor

Basketbalclub Donar wil bijna honderdduizend euro van SAB Accountants & Adviseurs. Dat is het kantoor dat het vorige seizoen de administratie deed voor de club.
Het bestuur van Donar houdt SAB verantwoordelijk voor grote financiële verliezen die zijn ontstaan in het seizoen 2013-2014. Toen kampte de club in totaal met een verlies van ruim 120.000 euro.

Extra kosten KPMG

Het bestuur van Donar heeft via een advocaat laten weten dat SAB verantwoordelijk is voor flinke extra kosten (ruim 50.000 euro), die de club maakte bij KPMG.
Het accountantskantoor, dat de jaarrekening van Donar moest controleren, heeft veel extra werk gehad omdat de informatievoorziening gebrekkig zou zijn. Uiteindelijk werden de jaarcijfers niet goedgekeurd.
Verder wil het bestuur van Donar onder meer geld zien voor de kosten die SAB in rekening heeft gebracht voor de administratieve dienstverlening. De club vindt dat die kosten onterecht zijn gemaakt.

Club wil ook geld zien van oud-penningmeester Smilde

Van oud-penningmeester Jan Smilde wil Donar twaalfduizend euro. Hij was penningmeester in het seizoen 2012-2013. De club wil onder meer dat Smilde zijn onkostenvergoedingen terugbetaalt aan Donar. Ook vreest de basketbalclub een boete van de belastingdienst, waarvoor Smilde verantwoordelijk zou zijn.
SAB heeft begin december een verweer geschreven richting Donar en heeft sindsdien niks meer van de club vernomen. Het bestuur van Donar wil niet reageren.