Tweespalt binnen OM over medische dossiers UMCG

De affaire rond de medische dossiers bij werkvoorzieningschap Synergon blijft voor ophef zorgen. Ook binnen het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.
Het OM heeft donderdag besloten de aangifte in behandeling te nemen van de directie van Synergon. De aangifte betreft de diefstal van medische dossiers.

Een ambtenaar van het OM oordeelde in eerste instantie dat er geen sprake was van een strafbaar feit. Daarom meldde het OM dat het om een civiel-rechtelijke zaak zou gaan. Met andere woorden: de drie betrokken partijen - Het UMCG, Synergon en Virol - zouden er onderling moeten zien uit te komen.

Ingrijpen
Maar dat besluit was nog niet genomen of het stond al ter discussie. Officier van Justitie Pieter van Rest was het niet eens met het besluit van zijn collega en besloot daarom in te grijpen.

Bij nader inzien heeft het OM nu besloten de aangifte van diefstal van de medische dossiers alsnog in behandeling te nemen.

Geen commentaar
Directeur Ed Scherbeijn van Synergon wil tegenover RTV Noord geen nadere toelichting geven op de aangifte die hij bij het OM heeft gedaan.

OM bekijkt of aangifte Synergo (med.dossier UMCG) punten bevat voor nader onderzoek. Of dit leidt tot strafvervolging is nog niet bekend.
— OM Noord-Nederland (@OM_NoordNL) 15 januari 2015

Deel dit artikel:

Recent nieuws