Kledingketen Primark opent begin 2016 filiaal in Stad

Het gaat door. Kledingketen Primark opent volgend jaar januari een vestiging in Groningen. De winkel krijgt een filiaal aan de Westerhaven in de stad.
Primark vestigt zich in de leegstaande winkelruimte boven de Media Markt. Voorheen was daar Intersport Megastore gevestigd.

Tweehonderd banen

De komst van Primark levert de stad zo'n tweehonderd voltijdsbanen op, die waarschijnlijk door zo'n vierhonderd mensen worden ingevuld.
Wethouder Joost van Keulen wil niet bevestigen dat het om Primark gaat, maar is wel erg blij met de komst van 'een internationale retailer'. 'Het gaat om banen op mbo-niveau; dat is heel mooi. We gaan samen met het bedrijf en het UWV kijken of we mensen uit de bakken aan het werk kunnen helpen.'

Geruchten

Er gingen al lange tijd geruchten over de komst van de populaire kledingketen naar Groningen. Belangrijk obstakel was de beperkte ruimte van de voormalige Intersport; die was met zo'n 3000 vierkante meter niet groot genoeg voor Primark.
Om de komst van Primark toch mogelijk te maken, geven andere winkels een deel van hun oppervlakte op of gaan helemaal weg. Primark wordt nu 7700 vierkante meter groot.

Opsteker voor stad

Primark begint rond augustus met de werving van personeel. Van Keulen: 'Ik ben erg blij met de invuling van dit leegstaande pand. Het is goed voor het gebied en voor de stad. En het bevestigt de positie van Groningen als koop-hoofdstad van het Noorden.'