'Crematorium zal geen overlast veroorzaken'

De omwonenden van het nieuwe crematorium dat tussen de A7 en de wijk Ter Borch in Groningen staat gepland zullen zeker geen hinder ondervinden van het uitvaartcentrum.
Dat zegt exploitant Bert van der Weide van het crematorium, dat hij samen met initiatiefnemer BAM Bouw en Techniek wil realiseren.

Nieuwe weg

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de plannen door de gemeente Tynaarlo, dat de grond voor het crematorium bezit. 'Verkeersdrukte in de wijk zal er niet zijn', aldus Van der Weide. 'Vanaf de A7 komt een nieuwe toegangsweg.'
Van der Weide verklaart dat samen met de gemeente Tynaarlo is gezocht naar een lokatie met voldoende ruimte en zo weinig mogelijk overlast voor de omgeving. 'De eerste woning staat op ruim vijfhonderd meter afstand', benadrukt Van der Weide, die hoopt eind dit jaar de eerste paal te kunnen slaan. Halverwege 2016 kan het crematorium dan in bedrijf. Het nieuwe pand wordt aangelegd op een terrein van vier hectare in een parkachtige omgeving met daarbij een herdenkingstuin.

Afspraak

Wethouder Mirjan Engels van de gemeente Tynaarlo garandeert dat de omwonenden dankzij de nieuwe ontsluiting weinig zullen merken van het crematorium. 'Met de uitvaartverzorgers wordt afgesproken dat vervoer via de A7 gaat en niet door de wijk.' De raad van Tynaarlo moet de bouw nog wel goedkeuren.