Demonstrant wacht Kamerleden op met stenen

De hele dag al zwerft een delegatie van de Tweede Kamer door onze provincie om zich maar weer eens op de hoogte te stellen van de problemen rond de gaswinning. Demonstranten wachten de Kamerleden met stenen op.
Het zijn 'stenen des aanstoots', 150 stuks, om precies te zijn. Één voor elk lid van de Tweede Kamer, vertelt een demonstrant. Netjes verpakt in doorzichtige doosjes in de vorm van een grafkist.

Hersenpan
De actievoerder die ze heeft meegenomen wil de Kamerleden vragen: 'Geacht Kamerlid, bent u bereid om vanaf twee meter boven uw hoofd een steen te laten vallen op uw hersenpan?'

'Als u dat gevaarlijk vindt en dat niet wilt, waarom verwacht u wel van de bewoners van het bevingsgebied dat ze hun hele huis op hun hoofd kunnen krijgen,' vervolgt de demonstrant. 'Misdadig' noemt hij dat.

Kamercommissie
Er zijn overigens geen 150 Kamerleden op bezoek in Groningen vrijdag, maar een stuk of tien. Allen leden van de vaste Kamercommissie van Economische Zaken. Ze bereiden zich voor op de hoorzitting over twee weken, over het gasbesluit van minister Henk Kamp van Economische Zaken.

Aan het eind van de dag geven ze een persconferentie op het provinciehuis.

Den Haag bestormen
Het groepje probeert de hele dag al de pers te mijden. 'Als ze niet eruit komen, gaan we gewoon de bus blokkeren. Als ze ze niet aannemen gaan we gewoon Den Haag bestormen.'
Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok
Deel dit artikel:

Recent nieuws