Moeizame zege Donar tegen laaggeklasseerd Weert

© Donar
De basketballers van Donar hebben zaterdagavond een moeizame zege geboekt tegen BSW uit Weert. In Limburg wonnen de Groningers met 67-64.
Donar speelde dit seizoen al twee keer tegen Weert en twee keer eindigde de wedstrijd in een grote zege voor de Groningers. Eenmaal was er een verschil van negentien punten en bij de tweede wedstrijd was er een verschil van liefst dertig punten.
Weert boekte dit seizoen slechts twee zeges. Twee keer waren de Limburgers te sterk voor Apollo Amsterdam.
Donar begon nog goed in Weert en stond na het eerste kwart met 22-8 voor. In het tweede kwart begon het te haperen bij de bezoekers, maar bij rust was de voorsprong nog steeds groot: 29-38.
Het derde kwart dichtte Weert het gat vrijwel helemaal en stond het 46-47. Donar was nog niet wakker geschud, want halverwege het laatste kwart pakte Weert verrassend een voorsprong. Donar rechtte de rug en met pijn en moeite werd de winst toch nog gepakt: 67-64.
Dejuan Wright had met 21 punten een groot aandeel in de overwinning van Donar.
Door de zege van Donar blijft de basketbalformatie uit Groningen meedraaien in de top van de Dutch Basketball League.