Nostalgie: Kaartjes FC Groningen koop je weer bij de sigarenboer

FC Groningen gaat weer op de ouderwetse manier kaartjes verkopen bij de sigarenboer. De club heeft daarvoor een overeenkomst gesloten met tientallen lectuur- en tabakszaken in Stad en Ommeland.
Het gaat om een primeur, want de FC is de enige Nederlandse club die de kaarten, zoals vanouds, weer bij de sigarenboer gaat verkopen.

Risicowedstrijden?

Per wedstrijd wordt vanuit de club gekeken of supporters bij de verkoop een clubkaart moeten laten zien, of niet. 'Bij de risicowedstrijden zal dat het geval zijn', zegt Matthias Mulder van FC Groningen.
Vooral de oudere toeschouwers worden hiermee tegemoet gekomen, want volgens Mulder van is het voor hen lastig om kaartjes via internet te kopen.

Oude tijden herleven

Mulder hoopt op het herleven van oude tijden, waarbij lange rijen voor sigarenzaken staan en discussies over het spel van de FC in de winkel plaatsvinden. 'We zijn een volksclub en willen dichtbij ons publiek staan. Dat kan nu.'

33 Primera's

Homan op het Zuiderdiep in de stad was altijd één van de plekken waar supporters rijen dik voor de winkel stonden om FC-kaarten te kopen. 'Maar Homan is geen Primera, waarmee wij de afspraak hebben gemaakt.'
In totaal doen 33 Primera's mee. 'Het unieke is dat supporters rechtstreeks zaken doen met de club, zonder dat Ticketbox daar tussen zit', zegt Mulder.
Volgens hem kunnen supporters hun eigen plekje uitkiezen: 'Straks kun je zeggen: ik wil vak A, rij 1, stoel 1. Dat kan niet bij Ticketbox.'
Vanaf eind januari kunnen de supporters bij de sigarenboeren terecht.