KRO verbiedt boer Geert voor te lezen in Alteveer

De droge worst stond al voor hem klaar. De kinderen van basisschool de Höchte in Alteveer hadden al een liedje voor hem ingestudeerd en zich verheugd op zijn komst: Boer Geert van Boer Zoekt Vrouw. Hij zou aan de kinderen voorlezen en hiermee de voorleesweek starten.
Dit feest gaat alleen niet door. De KRO heeft hem het voorlezen verboden. Boer Geert heeft bij de KRO een contract getekend, waarin staat dat hij niet met de media mag praten zolang de opnames nog bezig zijn.

Verklappen
'Ze zijn bang dat boer Geert informatie verklapt dat wij en de kinderen misschien niet mogen weten', zegt Erna Wilting van de basisschool.

'We vinden het ontzettend jammer. Boer Geert reageerde heel enthousiast, maar toen de pers er lucht van kreeg heeft de KRO er een stokje voor gestoken.'

De moeder van leerlinge Welmoed had een stamppotje voor Geert gemaakt. Helaas voor de boer gaat die aan zijn neus voorbij (zie foto).

Reactie KRO
Een woordvoerster van de KRO laat weten dat Geert zich aan zijn contract moet houden en daarom niet actief mee mag werken met de media. 'Hij heeft beloofd vanaf nu niet meer met de pers te praten', laat de woordvoerster weten.

Boer Geert sprak maandag nog met RTV Noord over zijn deelname aan 'Boer Zoekt Vrouw'. 'Dat hebben we door de vingers gezien', zegt de woordvoerster.
Deel dit artikel:

Recent nieuws