VVD Bedum adviseert Bosman: koop een huis in het epicentrum

© Lex van Lieshout/ANP
De VVD-afdeling Bedum heeft weinig vertrouwen in de nieuwe woordvoerder gaswinning van de partij, André Bosman. Dat blijkt uit een open brief van de plaatselijke VVD aan het Kamerlid.
Daarin wordt het 'teleurstellend' genoemd 'dat er op dit dossier niet iemand is benoemd die meer feeling heeft met onze problemen'.

'Ver van de problematiek'

'Als geboren Zeeuw sta je toch wel erg ver af van onze problematiek af', zo schrijft Menco Slager in de brief aan de nieuwe woordvoerder.
Bosman volgt René Leegte op als woordvoerder gaswinning. Die leverde zijn woordvoerderschap in na zijn uitglijder met een afgeluisterd telefoongesprek in de trein.

Huis kopen

Bosman krijgt van de Bedumers een tip om de afstand wat te verkleinen. 'Een mooie eerste stap zou zijn dat je in het epicentrum van het bevingsgebied een huis gaat kopen. Dat zouden wij Groningers wel kunnen waarderen. Het is momenteel "SALE" op de huizenmarkt in Groningen, dat moet dus lukken.'

Bezoek aan Groningen

De nieuwe woordvoerder komt zaterdag naar het aardbevingsgebied om kennis te maken met zijn partijgenoten in Groningen. 'Wellicht komt een aantal VVD-gemoederen daardoor weer tot rust. Voor ons is de rust of onrust binnen VVD gelederen echter onbelangrijk. Voor ons telt alleen de rust in de Groninger bodem,' laat Slager weten.
De VVD-afdeling Bedum houdt verder vast aan de eis dat Leegte na zijn blunder ook als Kamerlid zijn biezen moet pakken.