Wordt dit de toekomst van Blauwestad?

Bouwkavels zijn amper in trek in het woon-en watergebied Blauwestad bij Winschoten. Kleinere kavels, recreatiewoningen en meer promotie moeten het plan uit het slop trekken.
Zie de afbeeldingen en bekijk de nieuwe plannen hierboven.


'Blauwe Leliewoningen'

Directeur Johan Koopmans presenteerde tijdens de persconferentie van dinsdagmiddag een reeks nieuwe mogelijkheden. Bijvoorbeeld 'Blauwe Leliewoningen' op het Oldambtmeer. 'We zoeken een nieuw icoon voor het gebied. Blauwestad als 'Klein Dubai', deze recreatiewoningen zouden daarvoor zeer geschikt zijn.'
Of de 'Blauwe Leliewoningen' ook daadwerkelijk worden gebouwd moet nog blijken. Er wordt nog onderhandeld over de prijs.

Toeristen

Wel zeker is de bouw van een vijftal houten recreatiewoningen op het meest noordelijke eiland in het woongebied Het Riet. Ook komen er twee woonarken op het het meer. Ook deze zijn voor toeristen. De woonarken kunnen bijna overal aanmeren.

Woningbouw

Naast de inzet op recreatie wil Blauwestad zich ook qua woningbouw gaan richten op een andere doelgroep. Er komen betaalbare, vrijstaande woningen aan het water. Met flitsende artist impressions start in maart een promotiecampagne. De vijftien projectmatige woningen staan gepland in het oostelijke deel van het Havenkwartier.