Groningen moet campus van internationale allure krijgen

De Zernike Campus moet uitgroeien tot een onderwijs-, kennis- en ontwikkelingscentrum van internationaal formaat. Door verdere samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven moet de campus een economisch bolwerk voor de regio worden.
Dat staat in de stedenbouwkundige visie voor het onderwijscomplex. Om de Campus verder uit te breiden, is vijftien miljoen euro nodig.

Meer levendigheid
Naast verdere bundeling van onderwijsinstellingen wordt onderzocht of ook studenten op Zernike gehuisvest kunnen worden. Dat moet de levendigheid van het complex ten goede komen.

De woensdag door de gemeente Groningen gepresenteerde toekomstplannen worden ondersteund door de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool.

De campus bestaat nu nog uit veel losse onderdelen. Zo zitten er bedrijven aan de rand van het complex. Die ondernemingen moeten geïntegreerd worden met de complexen waar onderwijs wordt gegeven.

Verbindende as
De bestaande weg door het gebied, de Zernikelaan, moet een verbindende as worden. 'Het moet prettiger worden om er te verblijven. Dus niet alleen een plek waar je onderwijs volgt of werkt,' zegt wethouder Roeland van der Schaaf.
Deel dit artikel:

Recent nieuws