(Update 9:17) Hulpdiensten glijden de sloot in: zes gewonden

Op de Rotmerweg in Siddeburen zijn dinsdagochtend een auto, een brandweerwagen en een ambulance de sloot in gereden. Hierbij zijn zes gewonden gevallen.
De weg is volgens de brandweer extreem glad. De hulpdiensten adviseren automobilisten die nog de weg op moeten uiterst voorzichtig te zijn. Op sommige plekken in de provincie kan het spekglad zijn.

Eerst auto in de sloot

De brandweer en ambulance waren op weg naar een ongeluk op de Rotmerweg. Daar is eerst een auto met een moeder met twee kinderen in een droge sloot gereden. Toen de hulpdiensten vlakbij waren, gleden ook de brandweerauto en de ambulance de sloot in.

Meerdere gewonden

De moeder en de twee kinderen zijn met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweermannen die in de spuitwagen reden zijn ook lichtgewond geraakt. Zij zijn naar de kazerne gebracht, waar ze worden behandeld door ambulancemedewerkers. Ook de twee chauffeurs van de ambulance zijn naar het ziekenhuis gebracht. Een van hen zat enige tijd met haar voet bekneld in de wagen.

IJsbaan

'Dit maken we gelukkig niet vaak mee', zegt brandweerwoordvoerder Hans Coenraads op de plek van het ongeluk. Volgens hem zijn de ambulancebroeders en de medewerkers van de brandweer flink geschrokken: 'Je gaat er niet vanuit dat het zo glad kan zijn, want het dooide overal. Het heeft waarschijnlijk te maken met een bos wat hier vlakbij ligt. In combinatie met een nat wegdek en de wind is het hier veranderd in een ijsbaan'.

Grote kraan

De auto is inmiddels uit de sloot gehaald. Om de brandweerwagen en de ambulance eruit te krijgen is een grote kraan nodig. Het kan nog wel even duren voordat die weer op de weg staan. Daarom is de Rotmerweg voorlopig afgesloten voor al het verkeer.

Hoeveel schade?

Dat is nog niet bekend. De brandweerwoordvoerder durft nog geen inschatting te maken. Volgens hem kan het flink in de papieren lopen. Voordat de spuitwagen uit de sloot wordt getakeld, wordt eerst de kostbare apparatuur eruit gehaald.
Een
-achtig ongeluk op het Groningse platteland, in de buurt van Siddeburen.

— Remy van Mannekes (@remyvanmannekes)
Zes betrokkenen ongeluk
licht gewond. Chauffeur ambulance met letsel naar ziekenhuis.
afgesloten.

— Politie Groningen (@polgroningen)
Personenauto in nood; brandweer én ambulance komen vervolgens in zelfde sloot terecht door gladheid

— Daniël (@danielspierings)
In Siddeburen is ook de beknelde persoon bevrijd. Alle betrokkenen worden nagekeken door het ambulancepersoneel. Voertuigen worden geborgen.

— Brandweer Groningen (@BRWGroningen)