SRV-wagen 2.0 moet leefbaarheid kleine dorpen vergroten

Medicijnen moeten in de speciale superbus te halen zijn.
Medicijnen moeten in de speciale superbus te halen zijn. © Flickr/Taiyo FUJII (Creative Commons)
Als het aan de Seniorenpartij in de gemeente Delfzijl ligt, komt er een speciale bus met daarin voorzieningen als een postkantoor, pinautomaat en een medicijnen-afhaal-punt.
De bus moet volgens de partij de leefbaarheid vergroten in de dorpen waar nauwelijks nog voorzieningen zijn.

Speciale superbus

'De meeste dorpen in de gemeente Delfzijl hebben geen winkel meer', legt fractievoorzitter Jan Ottens van de Senioren Partij uit. 'Ook verdwijnen de pinautomaten en de bibliotheken. Om mensen toch te voorzien in die behoeften willen we dat er een speciale superbus gaat rijden'.

Europese subsidie

Volgens Ottens kan de bus gefinancierd worden door Europese en provinciale fondsen aan te spreken. Daarnaast denkt de fractievoorzitter dat het speciale 'leefbaarheidpotje' van de gemeente een duit in het zakje kan doen.

Komt het door de raad?

Of het idee van de Seniorenpartij genoeg bijval krijgt van de gemeenteraad in Delfzijl moet nog blijken. Het is niet de eerste keer dat het idee van de superbus is ingediend.
'Vorig jaar hebben we dit voorstel ook al besproken in de raad, toen werd er uiteindelijk gelijk gestemd met negen stemmen voor en negen tegen. Er waren toen twee raadsleden niet, ik hoop dat we nu op genoeg stemmen kunnen rekenen' zegt Ottens.

..dan ook in de Provinciale Staten
Begin februari wordt er over het voorstel van Ottens en zijn partij door de Delfzijlster gemeenteraad gestemd. Als er genoeg stemmen voor zijn, is het volgens Ottens ook de bedoeling dat het plan meegaat naar de Provinciale Staten.
'Maar dat kan alleen als we daar überhaupt inkomen en die verkiezingen zijn pas in maart' lach Ottens.