(Update) Sekte verborg meisje (3) op camping Lauwersoog

© RTV Noord (archief)
De christelijke sekte River of Glory heeft vorig jaar enige tijd een kind verborgen gehouden op een camping in Lauwersoog. Het gaat om een meisje van drie, dat door een vrouw (36) uit Winterswijk onder haar hoede was genomen. De vrouw is niet haar moeder, maar beschouwt zichzelf wel zo.
Politie grijpt in

De rechter had bepaald dat het kind uit huis geplaatst moest worden. De politie kwam er al snel achter waar het meisje was. Op 13 oktober gingen vier agenten naar de camping om haar op te halen.

Bijtincident

De vrouw uit Winterswijk weigerde mee te werken en verzette zich. Daarbij beet ze één van de agenten in de arm. De rechtbank in Groningen veroordeelde de vrouw hiervoor woensdag tot een taakstraf van veertig uur, waarvan de helft voorwaardelijk.

Soevereiniteit

De agent was eerst bang voor infectiegevaar, maar het bleek uiteindelijk bij een blauwe plek te blijven. 'De verdachte vindt dat de soevereiniteit bij God ligt en dat zij zich daarom niet aan wetten hoeft te houden', aldus de rechter.
Omdat de vrouw al vaker was veroordeeld voor agressie tegen de politie, legde de rechter een taakstraf op. De officier van justitie had een geldboete geëist.

Update: Gehersenspoeld

Sjoukje Drenth-Bruintjes behandelde als 'exitcounseler' verschillende mensen die uit River of Glory willen stappen. Volgens Drenth-Bruintjes worden leden van de sekte gehersenspoeld. Sekteleden moeten het contact met hun familie verbreken.

Reactie River of Glory

River of Glory herkent zich absoluut niet in de bovenstaande lezing van de gebeurtenissen. De organisatie komt nog met een reactie. Ook de biologische moeder laat weten nog met een verklaring te komen. Ook zij herkent zich niet in het bovenstaande verhaal. Volgens haar zit het ware verhaal anders.