Vermeende pedoseksueel wil vrij, maar niet terug naar Ulrum

De gesneuvelde ruit van de Ulrumer.
De gesneuvelde ruit van de Ulrumer. © RTV Noord
De kans is aanwezig dat een van seksueel misbruik verdachte man uit Ulrum binnenkort vrijkomt in afwachting van zijn rechtszaak.
De 66-jarige man zou een kleindochter en haar vriendinnetje vanaf hun vijfde jarenlang hebben misbruikt. Sinds juni zit hij vast.

Onrust

De zaak leidt tot onrust in de buurt. De ruiten van de woning zijn enkele keren ingegooid. Zijn vrouw woont daar nog, maar heeft de woning wel te koop gezet.
De man wil zijn rechtszaak in vrijheid afwachten, maar wil niet terug naar Ulrum.

Huizenjacht

Burgemeester Koos Wiersma van De Marne is op zoek naar een andere woonruimte voor de verdachte. 'Dat is nog niet zo makkelijk, want we hebben zelf geen woningen. We moeten overleggen met corporaties, maar niet overal zijn woningen beschikbaar. Het hangt ook af van de plek waar ze heen willen.'

Man zit nog vast

Voorlopig zit de man nog vast. Als er een geschikte woning is gevonden, kan de advocaat van de man de rechter vragen hem vrij te laten.

Van verdachte naar getuige

Inmiddels heeft het Openbaar Ministerie besloten de vrouw van de man niet te vervolgen.
De twee meisjes hadden verklaard dat zij ook een rol had gespeeld bij het misbruik. Ze is verhoord, maar niet meer in beeld als verdachte.
De verdediging wil haar wel nog als getuige horen. Als dat is gebeurd, komt er een datum voor de zitting. Dat zal waarschijnlijk de inhoudelijke behandeling zijn.