Stad durft plaatsing nieuwe parkeerautomaten in centrum niet aan

De vervanging van de parkeerautomaten in de Groninger binnenstad laat op zich wachten door voortdurende problemen met de nieuwe apparaten.
Kinderziektes

De automaten hadden al vervangen moeten zijn door exemplaren waar automobilisten alleen nog met de pinpas kunnen betalen.
Maar bij de nieuwe automaten blijkt vier tot tien procent van de pogingen om te betalen te mislukken.

Opnieuw uitstel

Oorspronkelijk hadden alle driehonderd parkeerautomaten eind oktober al vervangen moeten zijn. Vanwege de problemen en de verwachte drukte in de stad stelde de gemeente de plaatsing van de centrum-apparaten al uit tot na de feestdagen. Nu blijkt ook januari niet gehaald te kunnen worden.

'Leverancier aansprakelijk'

De stad wil de leverancier nu pas betalen voor de automaten op het moment dat blijkt dat ze een tijd zonder veel storingen hebben gefunctioneerd. Ook stelt de gemeente de leverancier aansprakelijk voor geleden schade. Wanneer de binnenstad alsnog de nieuwe parkeerautomaten krijgt, is nog onduidelijk.

Coulant met boetes

Wie ondertussen een kapotte automaat treft, moet op zoek naar een automaat in de buurt. Wel zal de gemeente coulant omgaan met boetes, aldus wethouder Paul de Rook.