De Werkplaatz: helpen uit barmhartigheid

Dienen, delen en doen. Dat is het motto van ontmoetingsplek De Werkplaatz in Noordhorn. De nieuwe organisatie, die gevestigd is in het bedrijvenverzamelgebouw aan de Handelsweg, wil mensen in de gemeente Zuidhorn helpen bij armoedebestrijding, de strijd tegen eenzaamheid of het vinden van een baan.
Roel Noordhof: 'Het is heel breed wat we doen. We helpen bijvoorbeeld met het schrijven van een sollicitatiebrief, het opstellen van een cv of het maken van een LinkedIn-pagina. Ook geven we hier workshops om de kans op een baan te vergroten.'

Kerkelijk of niet

De Werkplaatz is er voor iedere inwoner van de gemeente Zuidhorn, kerkelijk of niet. Noordhof: ' We doen dit uit barmhartigheid en liefde voor de samenleving.'

Werken aan Werk

De Werkplaatz vindt zijn oorsprong in de werkgroep Werken aan Werk van de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Zuidhorn. Daarin ondersteunden werkzoekenden elkaar en hielpen ze elkaar met het vinden van werk. Noordhof en Anne Martini begeleidden deze groep.
Volgens Noordhof en Martini voorzag de werkgroep in een behoefte. Het idee ontstond om het groter aan te pakken. Andere kerken sloten zich aan bij het initiatief en zo ontstond De Werkplaatz. Het vond onderdak in het bedrijfsverzamelgebouw in Noordhorn.