NS zet minder treinen in door verwachte sneeuwval

© Evert Elzinga/ANP
Treinreizigers moeten donderdag rekening houden met vertraging en uitval van treinen. De NS rijdt vanwege het verwachte winterweer volgens een aangepaste dienstregeling.
In de nacht van woensdag op donderdag trekt er een koufront over Nederland. Volgens RTV Noord-weervrouw Harma Boer kan er in Groningen gladheid ontstaan door winterse buien, maar ze verwacht niet dat er sneeuw blijft liggen.

Randstad

Vooral treinreizigers die donderdag in de Randstad moeten zijn moeten rekening houden met vertraging. De treinen die vanuit Groningen rijden vertrekken wel, net als op een normale dag, elk half uur.

Arriva past niets aan

Treinvervoerder Arriva laat weten de dienstregeling op voorhand niet aan te passen. 'Mocht blijken dat er toch meer sneeuw valt dan verwacht, dan kijken we of we de dienstregeling toch nog moeten veranderen', zegt woordvoerder Joyce de Vries.

VID: Pas op voor gladheid

Ook automobilisten moeten donderdag rekening houden met het winterweer. De VerkeersInformatieDienst (VID) waarschuwt voor gladheid. Daardoor is de kans op ongelukken en files groter dan normaal. Snelwegen liggen er donderdagochtend vermoedelijk even wit bij. Ook de avondspits zal volgens de VID drukker zijn dan normaal.