Liveblog FC Groningen-Vitesse 4-0 #grovit Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt woensdagavond in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi in de Euroborg tegen Vitesse. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90'
Er komt geen extra tijd bij en Kuipers fluit af. Groningen gaat naar de halve finale van het bekertoernooi! Om 23:15 uur wordt de loting in de Euroborg verricht.
89' Volley van Kieftenbeld gaat via een Vitessenaar naast. Kappelhof kopt even later geheel vrijstaand over.
86' Schot Pröpper. Padt redt.
82' Vrije trap van Van Nieff belandt in de muur. Hij schiet de rebound net naast het doel van Room.
82' Van der Velden komt in het veld voor De Leeuw.
81' Geel Vejinovic en een vrije trap op een mooie positie voor Groningen.
79' DOELPUNT! 4-0 Maikel Kieftenbeld volleert een afvallende bal achter Room. Het staat ineens 4-0!
78' Geel voor Diks.
76' DOELPUNT! 3-0 Wat een heerlijk doelpunt van Van Nieff! De linksback passeert twee spelers alsof ze er niet zijn en schiet dan verwoestend in de kruising. Naar de halve finale, dat kan niet meer fout!
76' Padt keert een van richting veranderd schot van de ingevallen Kelvin Leerdam.
74' Mooie pass op Djurdjevic, maar Van Nieff weerhoudt de spits er met een mooie sliding van op doel te schieten.
70' Reuzekans voor De Leeuw. Mooie pass van Van Nieff. De Leeuw schiet heel wild over. Hij had de bal eigenlijk af moeten spelen op Mahi.
69' Rusnák gaat naar de kant. Mimoun Mahi is zijn vervanger.
66' DOELPUNT! 2-0 De wedstrijd is ineens gekanteld. Vitesse was een uur lang de betere, maar het staat 2-0 voor Groningen. Een mooie steekbal van Antonia op De Leeuw die de bal over doelman Room wipt.
65' Van der Heijden krijgt geel.
63' DOELPUNT! 1-0 De strafschop van De Leeuw wordt gestopt, maar Chery is vervolgens als eerste bij de bal en tikt de bal over de lijn.
61' Strafschop voor Groningen! Ook nog eens rood voor aanvoerder Kashia. Hateboer geeft de bal goed voor op De Leeuw, die kopt op doel, maar Kashia haalt de bal van de lijn met zijn hand. De Leeuw staat achter de bal.
60' Djurdjevic komt op Padt af, maar met een geweldige tackle houdt Hateboer de spits van Vitesse van scoren af.
58' Vitesse zet Groningen onder druk. Het lijkt wachten op het eerste doelpunt van de bezoekers.
56' De bal stuitert op en raakt lichtjes de arm van Diks. De Leeuw wil een strafschop, maar Kuipers wil er niets van weten.
53' Weer een behoorlijke kans voor Vitesse. De inzet van Pröpper hobbelt voorlangs.
52' Hoesen gaat naar de kant. Hij lijkt geblesseerd. Jairchinio Antonia is zijn vervanger.
49' Grote kans voor Qazaishvili. Hij staat alleen voor doelman Padt, maar schiet de bal over.
47' Hateboer schiet, maar zijn poging gaat ruim naast.
46' Gronigen heeft afgetrapt voor de tweede helft.
rust Er zijn al zes gele kaarten gevallen. Beide ploegen ontvingen drie kaarten. Het verschil is wel dat geen enkele verdediger van Vitesse een prent heeft gekregen en dat aan de kant van Groningen alleen Hans Hateboer van alle verdedigers geen gele kaart achter zijn naam heeft staan.
rust Assistent-trainer Dick Lukkien zegt voor de camera's van FOX Sports dat zijn ploeg óf meer druk naar voren moet zetten óf compacter moet spelen. Hij vindt dat Groningen nu twijfelt tussen die twee opties en daardoor veel ruimte geeft aan Vitesse.
45+1' Kuipers fluit voor de rust. Vitesse heeft het meest recht op een doelpunt, maar het staat nog 0-0. 45' Twee hoekschoppen op rij voor Vitesse leveren niets op.
44' Groningen mag van geluk spreken dat Vitesse nog niet heeft gescoord. Djurdjevic verrast Padt bijna in de korte hoek, maar de doelman krijgt nog net een hand achter de bal.
43' Kappelhof lijdt vaak dom balverlies.
41' Labyad wordt de diepte ingestuurd, maar wordt onreglementair afgestopt. Kuipers wil eerst van niets weten, maar op advies van zijn grensrechter fluit hij toch voor een vrije trap. Kappelhof krijgt geel. Vitesse protesteert, want had rood willen zien. Botteghin was nog in de buurt, dus geel lijkt een terechte beslissing. De vrije trap van Marko Vejinovic gaat hoog over.
39' Chery neemt de bal knap aan en legt hem breed op Rusnák, maar zijn schot wordt gekraakt.
36' Kaart nummer vijf: Pröpper haalt Maikel Kieftenbeld onderuit en ontvangt geel. Alle kaarten zijn terecht.
35' Het is een open wedstrijd. Vitesse is iets gevaarlijker. Zojuist had Djurdjevic weer een mogelijkheid, maar hij komt net niet op tijd bij de bal.
32' Vitesse had op voorsprong moeten komen. In een drie-tegen-eensituatie spelen de Arnhemmers het niet goed uit.
29' Zakaria Labyad krijgt geel. Het is alweer de vierde kaart van de wedstrijd. De Vitessenaar heeft mazzel dat hij nog net op tijd inhoudt, anders had Kuipers zo rood kunnen trekken.
26' Goede voorzet van Albert Rusnák, maar geen enkele Groninger komt aan de bal. In de tegenstoot schiet Pröpper net naast.
21' Prima actie van Johan Kappelhof. Hij omspeelt een tegenstander en speelt de bal mooi diep op Chery, die de bal ineens neemt. Zijn volley gaat een metertje naast.
17' Hoesen wordt de diepte ingestuurd, maar schiet de bal wel heel ver naast.
16' Een doelpunt van Vitesse wordt afgekeurd. Qazaishvili schiet en Padt kan de bal niet goed verwerken. In de rebound neemt Djurdjevic de bal met zijn hand mee en schiet binnen. Kuipers heeft er goed het oog op, keurt de goal af en geeft de spits geel.
12' Yoëll van Nieff heeft ook al geel op zak. Kuipers trekt de kaart na een overtreding op Renato Ibarra.
11' Djurdjevic komt naar binnen en schiet richting de verre hoek. De bal lijkt naast te gaan, maar Padt tikt de bal voor de zekerheid toch naar buiten.
8' Davy Pröpper schiet van grote afstand en Sergio Padt keert met moeite. Even later staat Pröpper oog-in-oog met de doelman van Groningen, maar wordt de aanval afgefloten vanwege buitenspel.
7' Het publiek in de Euroborg schreeuwt om een strafschop na een tackle op Danny Hoesen. Björn Kuipers wil van niets weten.
2' De eerste minuut is nog maar net voorbij en Groningen heeft z'n eerste gele kaart al te pakken. Eric Botteghin stopt Uros Djurdjevic onreglementair af.
1' De kwartfinalewedstrijd van het bekertoernooi tussen Groningen en Vitesse is begonnen!
Excelsior, FC Twente en PEC Zwolle zijn al zeker van de halve finale van het KNVB-bekertoernooi. Groningen kan zich bij deze drie ploegen voegen als het vanavond wint van Vitesse.
Groningen bereikte de kwartfinale door Barendrecht, Flevo Boys en Volendam te verslaan. Vitesse had een lastigere reeks. Waar Groningen nog geen enkel eredivisionist trof, versloeg Vitesse er al twee. In de tweede ronde waren de Arnhemmers te sterk voor VVSB. Daarna won de ploeg van trainer Peter Bosz van FC Dordrecht en Ajax. Vooral in de wedstrijd tegen de Amsterdammers imponeerde Vitesse.
FC Groningen en Vitesse troffen elkaar dit seizoen al in competitieverband in de Euroborg. Op 14 december werd het 1-1. Vitesse kwam drie minuten voor rust op voorsprong via Bertrand Traoré. Een kwartier na rust bepaalde Tjaronn Chery de eindstand op 1-1.
Bij FC Groningen keert Danny Hoesen terug in de basis. Dat gaat ten koste van Jairchinio Antonia. Lorenzo Burnet viel geblesseerd uit in het thuisduel tegen FC Utrecht en is er ook tegen Vitesse niet bij. Zijn plaats wordt ingenomen door Yoëll van Nieff.
bank FC Groningen: Van der Vlag, Payne, Van der Laan, Lindgren, Van der Velden, Mahi, Antonia

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Hateboer, Botteghin, Kappelhof, Van Nieff; Tibbling, Kieftenbeld, Chery, Rusnák (69' Mahi); Hoesen (52'Antonia), De Leeuw (82' Van der Velden)
Vitesse: Room; Diks, Van der Hijden, Kashia, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili (69' Leerdam); Ibarra, Djurdjevic, Labyad
Scheidsrechter: Björn Kuipers