Vrouw die pistool 'zag' raakte in paniek

Politieauto's tussen de bussen, een afgesloten busstation, agenten in kogelvrije vesten en met getrokken pistolen. Foute boel, zullen reizigers die donderdagmiddag op het Hoofdstation waren hebben gedacht.
Het verhaal begint in een lijnbus, onderweg vanuit Drenthe naar de stad. In de bus zitten onder meer twee mannen. Een vrouw die ook in de bus zit ziet dat de twee ruzie krijgen met elkaar. Het ziet er dreigend uit. Ze ziet zelfs dat een van hen een vuurwapen bij zich heeft. De passagiere belt de politie.
Op het moment dat de bus het Hoofdstation opdraait staat de politie de mannen op te wachten. Agenten dragen kogelwerende vesten en hebben hun hand bij het holster. De passagiers stappen uit, de twee mannen als laatsten. 'Handen omhoog,' roepen de agenten. En nogmaals: 'handen omhoog.' De mannen doen niets. Agenten trekken hun dienstwapen. Daar reageren de twee wel op.
De politie fouilleert de mannen, die geen woord Nederlands blijken te spreken. Ze zoeken in de bus naar een vuurwapen. Niets. Er was geen wapen.

Slachtofferhulp

'De vrouw is waarschijnlijk in paniek geraakt', vermoedt politiewoordvoerder Anne de Vries achteraf.
'Veel mensen hebben de grote politiemacht op het station gezien. Dat kan behoorlijk impact hebben, zeker als mensen zondag op diezelfde plek de verwarde man hebben gezien, die zichzelf stak en daaraan is overleden,' aldus De Vries. 'De politie biedt waar nodig slachtofferhulp aan.'
De politie wil ook graag in contact komen met andere passagiers van de bus met daarin de ruziënde mannen. Door de consternatie op het station hebben de agenten niet alle namen genoteerd. De politie hoopt dat deze mensen kunnen vertellen wat er nou precies is gebeurd.