NAM: scholen en opvang Loppersum moeten verstevigd

Twee scholen en een kinderdagverblijf in Loppersum moeten worden verstevigd. Uit voorzorg zijn er al twee schoorstenen verwijderd. Voor de werkzaamheden moeten de scholen worden ontruimd. Volgens een woordvoerder is er geen acuut gevaar voor de kinderen.
Het gaat om de openbare basisschool Prinses Beatrix, kinderopvang Kids2B en de christelijke basisschool De Roemte. Alle gebouwen staan aan de Wirdumerweg.
Uit een inspecties van de NAM is gebleken dat de panden bij zwaardere aardbevingen risico's lopen. De gemeente heeft daarop besloten snel maatregelen te nemen. Donderdagavond zijn de ouders geïnformeerd.
Inmiddels wordt onderzocht of de scholen en het kinderdagverblijf tijdelijk gehuisvest kunnen in noodgebouwen. Volledige nieuwbouw is ook een optie. Daar wordt zo snel mogelijk een knoop over doorgehakt.
Het is nog niet bekend wanneer de schoolgebouwen worden aangepakt. 'Er is weliswaar geen acuut gevaar, maar wij vinden dat er snel iets moet gebeuren. We willen doorpakken,' zegt de woordvoerder van de gemeente Loppersum.