Defensie gebruikte giftig chroomverf nog in 2008

© RTV Drenthe
Defensie werkte nog tot en met 2008 op een onveilige manier met de kankerverwekkende chroom-6-verf. Dat blijkt uit een brief van de Arbeidsinspectie uit december 2008, die de NOS in handen heeft gekregen.
In november werd bekend dat oud-medewerkers van het NAVO-depot in Ter Apel ziek zijn geworden als gevolg van het werken met chroomhoudende verf. In december hadden al 1250 (oud-)Defensiemedewerkers uit heel Nederland zich gemeld. Het depot in Ter Apel werd in 1995 gesloten.

Maatregelen

Tot nu toe wekte minister Hennis van Defensie de indruk dat sinds 2001 stevige maatregelen zijn genomen om de gezondheid van het personeel in werkplaatsen te beschermen, schrijft de NOS.

'Schokkend'

Vakbond VBM noemt het nieuws schokkend, meldt de NOS. De bond wil de garantie dat nu wel overal veilig wordt gewerkt. Op recente voorlichtingsbijeenkomsten vertelde personeel dat dit nog steeds niet het geval is.
Minister Hennis heeft aangegeven niet te willen reageren op het bericht. Ze wil eerst de uitkomsten van de onderzoeken afwachten