FC Groningen en Excelsior trappen eerder af in halve finale beker

© JK Beeld
De halve finale in de KNVB-beker van FC Groningen tegen Excelsior, op woensdag 8 april, is vervroegd naar 20.00 uur. Eerst zou de wedstrijd om 20.45 uur gespeeld worden, maar na overleg is besloten vroeger af te trappen.
Zowel FC Groningen als Excelsior hebben het verzoek bij de KNVB neergelegd om eerder af te trappen. De voetbalbond gaat daarin mee.

Meer toeschouwers

'Zo hebben we kans op meer (jongere) toeschouwers in op zo'n bekeravond in Euroborg. En stel je voor dat het verlenging wordt, dan wordt het minder laat', licht een woordvoerder van FC Groningen het verzoek toe.

Ook andere halve finale vroeger

Ook de andere halve finalisten, FC Twente en Ron Jans' PEC Zwolle, willen graag om 20.00 uur aftrappen en ook dat verzoek heeft de KNVB ingewilligd. Die halve finale wordt op 7 april in Enschede gespeeld.
De winnaars van beide halve finales staan op 3 mei om 18.00 uur tegenover elkaar in De Kuip in Rotterdam.

FC Groningen speelt uit

Mocht FC Groningen overigens de finale halen, dan is dat officieel als uitspelende club. Dat komt omdat FC Twente - PEC Zwolle als eerste halve finalewedstrijd geloot is.
Dat betekent in ieder geval dat FC Groningen in de uit-kleedkamer van De Kuip plaats moet nemen. Of ze dan ook in het uit-shirt zullen spelen, is nog niet duidelijk.