Winst heeft vervelende nasmaak voor Donar

© archief foto
De Donar-spelers Sean Cunninham en Craig Osaikhwuwuomwan kunnen een schorsing tegemoet zien van één wedstrijd. Beide werden donderdagavond in de uitwedstrijd tegen Rotterdam Basketbal uit het veld gestuurd.
Het tweetal was betrokken bij een opstootje in het vierde kwart. Michael Kok van Rotterdam kreeg het aan de stok met Cunningham. Vervolgens sprong Osaikhwuomanwan tussen beide. De arbitrage gaf het drietal een diskwalificerende fout.

'Scheidsrechters hadden geen grip'

Assistent-coach Anjo Mekel kan zich de reactie van de spelers wel voorstellen: 'Rotterdam ging, toen ze op grote achterstand stonden, fysieker spelen. De scheidsrechters hadden daar geen grip op.'
'Er onstond wat irritatie in en buiten het veld. Dat twee van onze spelers zich uit de tent laten lokken is natuurlijk niet goed te praten. We hadden dit voorval vanaf de bank best wel in de kiem kunnen smoren. '

Dunne spoeling

Door de schorsing van het duo wordt de spoeling dun voor de wedstrijd van zaterdag tegen Zwolle. Ross Bekkering, Mark Sanchez en Stefan Mladenovic zijn geblesseerd.
De nieuwe Amerikaan Bill Clark arriveert vrijdag in Nederland. De club gaat ervan uit dat hij op 14 februari inzetbaar is in de thuiswedstrijd tegen Den Bosch.