Liveblog FC Groningen-Go Ahead Eagles 2-0 #grogae Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt zaterdagavond in de Euroborg tegen Go Ahead Eagles. U kunt de wedstrijd ook live volgen bij Radio Noord in het programma FC Groningen Live
90+3'
Het is afgelopen. Groningen wint met 2-0 van Go Ahead Eagles.
90' Er komen twee minuten bij. Chery schiet op doel, Van der Hart redt moeizaam.
86' Uniek moment: Tibbling laat een bal onder zijn voet glippen. Het zou zomaar het enige foutje van de middenvelder deze wedstrijd kunnen zijn.
81' Antonia gaat naar de kant. Nick van der Velden komt binnen de lijnen.
78' Plet is direct gevaarlijk. Zijn kopbal kan net over het doel worden getikt door Padt. De hoekschop levert niets op.
78' Marnix Kolder gaat naar de kant. Aanwinst Glynor Plet komt in het veld.
72' Een schot van Reimerink gaat heel hoog over het doel van Padt, die nog heel weinig te doen heeft gehad.
69' DOELPUNT! 2-0 Mooie goal van Groningen. Eerst doet Mahi de trucendoos open. De invaller legt terug op Kieftenbeld die zijn schot gekraakt ziet. In de rebound zet Chery een een-twee op met Antonia. Laatstgenoemde speelt Chery in met een hakje en Chery schiet van dichtbij binnen.
68' Doelpuntenmaker Rusnák, die even voor rust licht geblesseerd raakte, gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Mimoun Mahi.
68' Chery zorgt eindelijk weer voor wat opwinding. Zijn schot gaat net over.
64' Go Ahead wisselt voor de tweede keer. Sjoerd Overgoor verlaat het veld, zijn vervanger is Jules Reimerink.
62' Antonia wordt de diepte ingestuurd door Botteghin, maar de voorzet vanaf de achterlijn is niet goed. Groningen is vaak slordig in het uitspelen van de kansen.
56' Ook de hoekschop levert niets op.
56' Schot van Van der Linden gaat via de muur naast. Hoekschop.
55' Mooie actie van Turuc. De aanvaller van de Deventenaren wordt onreglementair afgestopt. Vrije trap op zo'n 25 meter van het doel, maar Go Ahead heeft enkele specialisten. 53' Aardige aanval via Tibbling en Rusnák. Laatstgenoemde schiet op doel, maar zijn schot wordt gekraakt.
46' Groningen opent goed. Antonia geeft goed en laag voor, maar de bal wordt door een verdediger weggewerkt, voordat Rusnák binnen kan tikken.
46' Go Ahead Eagles heeft afgetrapt voor de tweede helft.
Rust Dick Lukkien zegt tegen Fox Sports dat hij zeer tevreden is over het spel van Groningen. Het enige wat hij zijn ploeg kan verwijten is dat er niet meer gescoord is. Ook zegt hij lachend dat het een bewust schot op doel was van Rusnák.
45+1' De blessuretijd zit erop. Groningen leidt met 1-0 door een doelpunt van Rusnák.
43' Groningen gaat aan de andere kant slordig met een counter om.
43' Slordig balverlies van Kieftenbeld, maar Go Ahead gaat zeer slordig met de mogelijkheid om.
31' Grote kans voor Groningen. Antonia wordt diepgestuurd en legt de bal breed op De Leeuw, die over de bal maait. In de rebound schiet Chery gevaarlijk op doel, maar kan Van der Hart redden.
27' Go Ahead lijdt achterin dom balverlies. Tjaronn Chery verrast van afstand bijna doelman Van der Hart. Hij kan de bal net nog uit het doel houden. De Leeuw verovert de bal en speelt Rusnák in die voorlangs schiet.
23' Mooie aanval van Groningen. Achterin blijft Simon Tibbling rustig en speelt de bal terug op Sergio Padt. De doelman speelt de bal diep op De Leeuw die met een hakje Rusnák bedient. De Slowaak speelt de bal naar Antonia, die twee tegenstanders uitkapt en net naast het doel van Van der Hart schiet.
20' Amevor verlaat met veel pijn het veld. Zijn vervanger is Nieuwpoort.
18' Door een blessure van Mawouma Kodjo Amevor speelt Go Ahead even met tien spelers. Een voorzet van de rechterkant kan bijna worden ingekopt door Michael de Leeuw.
13' Rusnák stuurt Yoëll van Nieff diep, maar diens voorzet komt niet bij een medespeler aan.
9' DOELPUNT! 1-0 Groningen scoort. Het doelpunt is van Rusnák. Het lijkt een mislukte voorzet die over Van der Hart in het doel verdwijnt. Als dat niet zo is, is het een wereldgoal.
8' Maikel Kieftenbeld schiet van zo'n twintig meter op het doel. De bal zwabbert een beetje, maar komt recht op Van der Hart af.
6' Hoekschop van Groningen gaat over het doel van Van der Hart.
2' Een indraaiende vrije trap van Albert Rusnák verdwijnt in de handen van Go Ahead Eagles-doelman Mickey van der Hart.
2' Al snel een hoekschop voor Groningen, maar er komt geen kans uit.
1' Er is van kant gewisseld. Groningen trapt af. De wedstrijd is begonnen!
FC Groningen speelt drie dagen na de grote bekerzege op Vitesse weer in eigen huis. Ditmaal komt nummer veertien, Go Ahead Eagles, op bezoek. De ploeg van trainer Foeke Booij heeft zes punten minder dan Groningen, dat negende staat.
Groningen kent enkele wijzigingen in de opstelling ten opzichte van woensdag. Danny Hoesen verliet vrijdag geblesseerd de training en speelt niet. Zijn plek in de aanval wordt overgenomen door Jairchinio Antonia. Dat betekent dat er weer een plekje op de bank is voor Dino Islamovic.
Hans Hateboer begint ook op de bank. De rechtsback wordt vervangen door Martijn van der Laan. Dat houdt waarschijnlijk in dat Johan Kappelhof als rechtsback begint en Van der Laan naast Eric Botteghin in het centrum van de verdediging begint.
Lorenzo Burnet is nog steeds geblesseerd. Yoëll van Nieff, die woensdag op magistrale wijze scoorde tegen Vitesse, zal daardoor ook tegen de ploeg uit Deventer als linksback starten.
Bank Groningen: Van der Vlag, Hateboer, Payne, Lindgren, Van der Velden, Mahi, Islamovic

Opstellingen

FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Tibbling, Kieftenbeld, Chery, Rusnák (68' Mahi); Antonia (81' Van der Velden), De Leeuw
Go Ahead Eagles: Van der Hart; Amevor (20' Nieuwpoort), Vriends, Van der Linden, Schenk; Lambooij, Overgoor (64' Reimerink), Duits; Verhoek, Kolder (78' Plet), Turuc
Scheidsrechter: Gözübüyük
Toeschouwers:
Doelpunten: 9' Rusnák 1-0, 69' Chery 2-0

Gele kaart: