Simpele zege Groningen op Go Ahead

FC Groningen heeft zaterdagavond gewonnen van Go Ahead Eagles. In de Euroborg zegevierde de FC met 2-0.
De basisopstelling van Groningen kende enkele wijzigingen ten opzichte van het bekerduel met Vitesse. Martijn van der Laan begon in de basis, waardoor Hans Hateboer op de bank begon. Van der Laan startte naast Eric Botteghin in het centrum. Johan Kappelhof begon als rechtsback. In de aanval startte Jairchinio Antonia, vanwege een blessure bij Danny Hoesen.
Groningen speelde drie dagen geleden nog voor de beker tegen Vitesse, maar van vermoeidheid leek geen sprake. Groningen had het initiatief en kwam na negen minuten op voorsprong via Albert Rusnák. De Slowaak, die deze winter overkwam van Cambuur, wilde de bal voorgeven op Michael de Leeuw, maar zag de bal pardoes over doelman Mickey van der Hart in het doel verdwijnen.
Groningen hield het inititatief, kwam zelden in de problemen, maar sprong slordig met de geboden mogelijkheden om. Tjaronn Chery, Antonia en Rusnák verzuimden de score te verdubbelen.
Na rust speelde Groningen slordig, waardoor de Deventenaren iets meer in het spel konden komen, maar gevaarlijk werden de bezoekers niet. Twintig minuten voor tijd viel de bevrijdende 2-0 wel. Het doelpunt kwam op schitterende wijze tot stand. Met hakjes vonden Chery en Antonia elkaar, waarna Chery van dichtbij de bal achter Van der Hart schoot.
In het vervolg gebeurde er weinig. Groningen ging steeds frivoler spelen. De enige kans van de wedstrijd was voor de bezoekers; Padt moest zich strekken op een kopbal van invaller Glynor Plet.
Door de zege blijft Groningen in het linkerrijtje staan.