Poelstra viert overwinning op Nic. in Groningen

Taco Poelstra is uit z'n dak gegaan in Groningen. Hij wint als coach met zijn ploeg Rohda van Nic/Alfa College. Hij doet daarmee z'n grote liefde veel pijn. Poelstra heeft groen/wit bloed in z'n aderen. Hij speelde lange tijd in Groningen en coachte het team ook drie jaren lang.
Poelstra geeft veel aanwijzingen aan z'n spelers tijdens de wedstrijd. Hij staat vaak druk gebarend op van zijn stoel. Het helpt zijn team. Rohda behaalt een belangrijke zege, 24-23. Het duel is tot aan de laatste seconden spannend.
Nic. neemt in de tweede helft een voorsprong van drie punten. Het is niet genoeg. De Amsterdammers rechten de rug. Puntje voor puntje komt het achttal dichterbij.
Rohda heeft in de hoofdklasse A een play-off plaats in handen. Nic. heeft die kans niet meer in eigen hand. Het eerste seizoen na de degradatie uit de Korfballeague lijkt voorbij. De Groningers hopen op een wonder.
Samen met zijn spelergroep en supporters gaat Poelstra na afloop de stad Groningen in. Hij regelt zelf overnachting. Niet bij hem thuis, maar in een hotel. Eenmaal thuis moet hij op z'n hoede zijn. Aanvoerder Ivar Spierings kondigt aan misschien wel aan te bellen om zes uur zondagmorgen. Als Poelstra dan al thuis is.