ABN Amro sluit kantoor in Stad: 60 arbeidsplaatsen op de tocht

ABN Amro wil per 1 september de vestiging aan de Geulstraat in Groningen sluiten. Daardoor staan volgens de vakbonden 60 arbeidsplaatsen op de tocht. Het gaat om de afdeling Accounts & Customers. De bank bevestigt de sluiting van de afdeling, maar volgens een woordvoerster kunnen enkele tientallen medewerkers meeverhuizen naar Rotterdam, waar het resterende werk heen wordt verplaatst.
De vakbonden FNV Finance, CNV Dienstenbond en vakbond de Unie reageren in een gezamenlijke verklaring geschokt op de aangekondigde sluiting. 'Dit is de zoveelste keer dat de werkgelegenheid in de financiële sector in het noorden een klap krijgt', aldus Roderik Mol van CNV Dienstenbond. Annelies Ossel daarover van vakbond FNV: 'Elke werkgever heeft een sociale verantwoordelijkheid omtrent behoud van werkgelegenheid in het noorden van Nederland. Dus ook ABN Amro.'

Rotterdam en India

ABN Amro zou het werk niet willen verplaatsen naar Rotterdam maar ook naar India. Er verdwijnen bij dezelfde reorganisatie ook twintig banen in Nijmegen.

Overleg met werknemers

De vakbonden spreken woensdag met de werknemers in Groningen over de ontstane situatie en wat de mensen aan mogelijkheden zien. Er is al een sociaal plan geldig tot aan het eind van het jaar.