'Brand Roden veroorzaakt door chemisch experiment'

De brand in een appartementencomplex aan de Doom in Roden is mogelijk veroorzaakt door een mislukt chemisch experiment.
Doffe klap

Vlak voor de vlammen door het dak slaan
een verwarde man van de derde verdieping. 'We hoorden een doffe klap. Dat bleek dus de bovenbuurman te zijn', zegt een van de bewoonsters van het complex. 'We hoorden geschreeuw en wisten eerst niet wat er aan de hand was. Toen werden door de politie gesommeerd om naar buiten te gaan omdat er brand was uitgebroken'.

Tijdmachine

De verwarde man wordt door de politie aangehouden en de brandweer probeert te redden wat er te redden valt. Het vuur trekt veel bekijks. Een van de toeschouwers is de vader van de verwarde man. 'Hij is helemaal in de war, psychisch', zegt hij.' Soms is hij zo verward dat hij denkt dat hij in een tijdmachine is geweest'. 

Chemisch experiment

Volgens de man is zijn zoon gefixeerd op alles wat met chemie te maken heeft. Hij vermoedt dat hij bezig is geweest met een experiment waarvan het de gevolgen niet heeft kunnen overzien. 'Toen hij nog thuis woonde heb ik al tegen hem gezegd: huizen zijn er niet om chemische experimenten in te doen'. 
Hij denkt dat zijn zoon de brand niet moedwillig heeft aangestoken, maar dat er sprake is van een ongeluk.

Noodopvang

Door het vuur raakten ook andere appartementen in het complex zwaar beschadigd. De bewoners worden opgevangen in het nabij gelegen sportcentrum De Hullen. Voor een deel van hen moet andere woonruimte worden gezocht.