'Leerlingen scoren even een boek'

'Even een boek scoren'. Ruim 5000 basisschoolleerlingen in de provincie gaan de komende 10 weken zoveel mogelijk boeken lezen.
Het leesproject van de Groningse bibliotheken en FC Groningen in de Maatschappij is maandagmiddag begonnen op de Borgschool in Winsum. Leerlingen uit groep 5 en 6 worden de komende weken echte boekenwurmen.

Nick van der Velden

Ze worden daartoe aangespoord door FC Groningen-speler Nick van der Velden, die het gezicht is van Scoor een Boek!2015. Ook persoonlijk voelt Van der Velden zich betrokken bij het project: 'Je kunt op meer manieren scoren dan alleen op het voetbalveld, dat bewijst dit project. Ik vind het leuk om de kinderen een duwtje in de rug te geven en het leesplezier met ze te mogen ervaren.'
Via een videoboodschap sprak de voetballer de kinderen van de Borgschool toe. Hij kon er zelf niet bij zijn vanwege trainingsverplichtingen. Wel was mascotte Groby bij de aftrap.

Sportieve afsluiting

Aan het leesproject doen in totaal 153 basisscholen in de provincie mee. Na tien weken lezen, sluiten de kinderen het project sportief af op zeven locaties in de provincie. Op 23 april wordt bekend hoeveel boeken de kinderen in totaal gelezen hebben.