Koning en Koningin komen naar Veenkoloniën

© ANP/Koen van Weel
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima komen op dinsdag 17 februari naar de Veenkoloniën. De activiteiten die ze bezoeken zijn gericht op de economische ontwikkelingen in het gebied.
Veendam

Het 'streekbezoek' begint in Veendam waar het koninklijk paar uitleg krijgt over de Agenda van de Veenkoloniën. Daarna gaan ze naar het Veenkoloniaal museum voor de tentoonstelling over de historie van het Veenkoloniaal gebied.
In VanBeresteijn gaan ze vervolgens in gesprek met Avebe-medewerkers, onderzoekers en jonge boeren, over zetmeelproducten, bodemkwaliteit en boerenfamiliebedrijven.

Stadskanaal

Daarna gaan de koning en koningin naar werkvoorzieningschap Wedeka in Stadskanaal. Daar spreken ze met medewerkers over hun werkzaamheden en ervaringen op de inpakafdeling.

Drenthe

Ze sluiten het werkbezoek af in Drenthe, in Emmer-Compascuum en Emmen. Daar laten ze zich onder meer informeren over de windmolenproblematiek.

Agenda van de Veenkoloniën

De 'Agenda van de Veenkoloniën' is een samenwerkingsverband tussen de provincies Groningen en Drenthe, de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Hoogezand-Sappemeer, Stadskanaal, Pekela, Veendam, Vlagtwedde en de waterschappen Hunze en Aa's en Velt en Vecht.