Acantus: 'EO deed niets met onze tips over verenigingsleven'

© EO
Woningcorporatie Acantus is teleurgesteld in de programmamakers van de Evangelische Omroep (EO). De corporatie had meer verwacht van de documentaire over Oude Pekela, die afgelopen zaterdag is uitgezonden in het EO-programma Dit Is De Dag.
Acantus verhuurde voor een half jaar een woning aan de Rozenhof aan de programmamakers van de EO. Het huis diende als decor voor de documentaire.

Negatief beeld

'De makers vertelden in een gesprek met ons dat ze wilden weten hoe de gemeenschap omgaat met alle problematiek waar het dorp mee te kampen heeft. En ook hoe ze er vanaf probeerden te komen, omdat het beeld van het dorp vrij negatief is. Maar dat beeld is na deze uitzending niet echt veranderd', vertelt een woordvoerder van Acantus.

Verenigingsleven

De corporatie laat weten de programmamakers wel op de hoogte te hebben gebracht van alle activiteiten in het dorp. 'Oude Pekela heeft bijvoorbeeld een heel actief verenigingsleven. Daar gebeurt heel veel. Maar daar zat niks van in de documentaire. Het was nauwelijks positief. En dat is spijtig', zegt de woordvoerder.

Geen korting

De EO heeft wel 'gewoon' voor een half jaar de huur overgemaakt aan Acantus. De makers kregen geen korting en hebben zich net als andere huurders moeten inschrijven om in aanmerking te komen voor de woning aan de Rozenhof.
'Inmiddels hebben ze de huur opgezegd en staat de woning weer leeg. Op dit moment is de woning gereserveerd voor een potentiële nieuwe huurder', laat Acantus weten.
Pekelders reageerden eerder woedend op de uitzending. Ze vonden de documentaire ongenuanceerd. De EO liet weten verbaasd te zijn over alle kritiek.