Mies van Hout maakt prentenboek voor Kinderboekenweek

© Mies van Hout
Mies van Hout uit het Noord-Drentse Zeegse maakt het prentenboek van de Kinderboekenweek 2015. 'Ik ben zeer vereerd', reageert Van Hout. 'Natuurlijk hoop je hierop, maar ik had het nooit verwacht. Dit heeft in ieder geval aanzien.'
Het Prentenboek van de Kinderboekenweek wordt jaarlijks speciaal voor de Kinderboekenweek gemaakt, op uitnodiging van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Raar, maar waar!

De illustrator gaat zich niet specifiek houden aan het thema 'Raar, maar waar!' van de Kinderboekenweek. Hierin staan natuur, wetenschap en techniek centraal.
'Ik ga het prentenboek en de tekst zelf maken. Toen ik in december hiervoor werd gevraagd had ik nog een idee liggen. Gelukkig hoef ik me niet aan het thema te houden, want anders wordt het geforceerd.'
Prijzen
Van Hout is al ruim 25 jaar succesvol illustrator. Voor Bang Mannetje, met tekst van Mathilde Stein, ontving ze in 2006 de Kinderboekwinkelprijs. Voor haar eigen prentenboek Vrolijk ontving ze in 2012 dezelfde Kinderboekwinkelprijs en Vriendjes werd in 2013 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury.

De 61e Kinderboekenweek vindt plaats van 7 tot en met 18 oktober.