Appingedam koopt PostNL-pand 'in de uitverkoop'

De gemeente Appingedam heeft het PostNL-pand aan het Professor Cleveringaplein in Appingedam voor een slordige vier ton gekocht. Dat is bijna 60 procent minder dan de oorspronkelijke vraagprijs van 1.130.000 euro.
Burgemeester Rika Pot vergelijkt de aankoop van het voormalige postkantoor met een 'lastig te nemen hindernis' en is blij dat de sprong nu achter de rug is.
'Lang boven onze mogelijkheden'
'De vraagprijs van de eigenaar van het gebouw, PostNL, was heel lang ver boven onze mogelijkheden', zegt Pot, 'maar ze zijn uiteindelijk akkoord gegaan met ons voorstel van 450.000 euro kosten koper.'

Wat gaat er met het gebouw gebeuren?
Wat er met het pand gaat gebeuren moet halverwege dit jaar blijken. Volgens de burgemeester is de gemeente hierover in gesprek met verschillende projectontwikkelaars.
'De geruchten dat er een groot stadshotel in komt of een bazaar kloppen niet. Wat we er wel mee gaan doen weten we echt nog niet. Er komen in ieder geval geen winkels in.'

Herinrichting centrum

De aankoop van het voormalige postkantoor hoort bij de herinrichting van het Damster stadscentrum. Hierin voert het compact maken van het centrum de boventoon.
Een tijd geleden werd daarom al bekendgemaakt dat de HEMA, die ook aan het plein zit, wordt verplaatst naar de Dijkstraat en dat het pand wordt gesloopt.
Volgens de gemeente is het uiteindelijk de bedoeling dat het Cleveringaplein wordt heringericht tot groen- en parkeergebied.