PPG investeert ruim 20 miljoen in fabriek Delfzijl

Het chemische bedrijf PPG in Delfzijl gaat fors uitbreiden. Er wordt ruim twintig miljoen euro geïnvesteerd in extra productiecapaciteit.
Autobanden

PPG Industries Chemicals maakt silica. Dit poeder wordt onder meer gebruikt in autobanden en schoenzolen. PPG ontwikkelde een speciale variant met de naam Agilon. Door Agilon in autobanden te verwerken worden deze sterker en krijgen ze een betere rolweerstand. 
De uitbreiding is mede mogelijk door een meerjarig contract met een wereldwijd opererende bandenproducent, die grote hoeveelheden Agilon gaat afnemen. 

Nieuwe banen

Doordat PPG uitbreidt ontstaan ongeveer vijftien nieuwe arbeidsplaatsen. Op dit moment heeft het bedrijf ongeveer zestig mensen in dienst. Directeur Jan Zuidema is blij dat het hoofdkantoor in het Amerikaanse Pittsburgh de nieuwe investering heeft goedgekeurd.
'Het betekent een extra verankering van PPG in Delfzijl', zegt hij. 'De productie wordt dus niet verplaatst naar bijvoorbeeld Oost-Europa.'

Bijdrage provincie

Omdat PPG van groot belang is voor de werkgelegenheid krijgt het bedrijf via de provincie Groningen een bijdrage uit een Regionaal investeringsfonds. Het is nog niet bekend hoe hoog die bijdrage is. 
PPG wil de extra productiecapaciteit in Delfzijl in 2016 in gebruik nemen.