Ten Boer praat over privacy, wie weet wat?

Zelfs de wethouder moet even aan wennen aan de privacyregelingen. Hij mag zijn papieren niet zomaar op zijn bureau laten liggen want alles wat met hun nieuwe zorgtaken te maken heeft moet achter slot en grendel.
'In grote lijnen is alles goed georganiseerd', aldus Peter Heidema, wethouder in de gemeente Ten Boer.

Hoe gaan de gemeenten om met gevoelige gegevens van ouderen en jeugd?

Daarover is onduidelijkheid dus kregen belangstellende woensdagavond informatie over de gemeente en hun privacyregelingen.
Op initiatief van de gemeenteraad is de avond georganiseerd. Die kreeg het signaal dat hier zorgen over zijn.

Vraagtekens?

Zo heeft inwoner Harry Morselt zijn vraagtekens bij een aantal dingen. 'Ik heb laatst een gesprek gehad met iemand van de gemeente over mijn zorgbehoeften. Maar wat gebeurt er met deze gegevens', vraagt Harry Morselt zich af. Hij heeft veel vragen over het zogeheten keukentafelgesprek.
Wethouder Peter Heidema is blij met de avond en de discussies die er plaats vinden. 'Nu weet ik wat er leeft bij de inwoners. Sommige zaken zijn voor mij heel gewoon omdat ik ze vanuit een ander perspectief bekijk'.

Goed geregeld

Volgens Heidema is de privacy goed geregeld in Ten Boer en hoeven mensen zich geen zorgen te maken dat gevoelige informatie op straat komt te liggen.
Iemand die de aanwezigen van advies voorzien is Alice Broersma. Zij is jurist bij zorgverlener Accare en wijst de aanwezigen erop welke rechten ze hebben en welke veranderingen invloed hebben op de privacy.

In de gaten houden

Volgens Broersma moeten niet alleen de mensen hun eigen privacy goed in de gaten houden. Ook gemeenten moeten duidelijk en begrijpbaar omschrijven hoe ze met de privacy van hun burgers omgaan.