Een nederlaag met perspectief voor Donar

© RTV Noord
De basketballers van Donar hebben een goede uitgangspositie om de bekerfinale te halen, ondanks een nederlaag tegen Leiden.
De Groningers verloren de eerste ontmoeting woensdagavond in de halve finale in Leiden met 79-78. In de return is een zege met minimaal twee punten verschil voldoende voor Donar om de finale te halen.

Donar herpakt zich

De nederlaag in Leiden had veel groter kunnen uitvallen. In het derde kwart leek het halen van de finale al een kansloze missie voor Donar. De achterstand was vijftien punten. Donar herpakte zich en ging beter verdedigen.
In het vierde kwart leek de ploeg van coach Ivica Skelin nog een overwinning uit het vuur te slepen, maar op het laatst vloeiden de krachten weg. Coach Ivica Skelin was ondanks de nederlaag tevreden.

'Karakter getoond'

'We hebben vanaf het derde kwart karakter getoond en goed basketbal gespeeld. Het is jammer dat we op het eind niet goed genoeg waren om een overwinning uit het vuur te slepen. Dat lukte niet, omdat onze rotatie te smal was.'
Topscorer bij Donar was Lance Jeter met 25 punten op de voet gevolgd door DeJuan Wright met 22 punten.
Op donderdag 5 maart speelt Donar de return in MartiniPlaza. Topscorer Lance Jeter roept fans alvast op om dan massaal te komen:
We Need The Martini Plaza 2 Be Sold Out on March 5th!