Wethouder Loppersum: 'Komende anderhalf jaar overlast maar dan heb je wel wat'

© Gemeente Loppersum
Inwoners van het centrum van het dorp Loppersum zitten de komende anderhalf jaar in een bouwput. Maar als ze eenmaal door de zure appel heen hebben gebeten hebben ze volgens wethouder Pier Prins 'een mooi centrum dat zeer toekomstbestendig is'.
Aftrap herinrichting centrum

De informatiebijeenkomst woensdagavond voor inwoners en ondernemers van Loppersum vormde de aftrap van de nieuwe inrichting van het Pastoriepad in het centrum. In de bijeenkomst werd ook het voorlopig ontwerp van de nieuwe supermarkt aan de aanwezigen gepresenteerd.

'Toekomstbestendig centrum'

Wethouder Pier Prins: 'Nu de uitvoering van het Pastoriepad start, even later de bouw van de supermarkt en aansluitend de inrichting van de straten, breekt een fase van bouwen aan. Dit geeft ruim anderhalf jaar overlast voor de inwoners en de bezoekers van het centrum.
De gemeente zet zich in om het centrum op alle momenten bereikbaar te houden. Na deze periode van bouwen hebben we straks een toekomstbestendig centrum dat er mooi uit ziet!"

Herinrichten in fases

De nieuwe inrichting van het Pastoriepad wordt in fasen gerealiseerd. Waarin het de bedoeling is dat na de bouwvak de laatste fase, het bouwen van de nieuwe supermarkt wordt uitgevoerd.
Ook het Martkplein, de Hogestraat en de Burgemeester van der Munnikstraat gaan op de schop. Op dit moment wordt er nog gewerkt aan een definitief ontwerp voor de inrichting van de straten. De verwachting is dat deze werkzaamheden starten in 2016.