Vakbonden op gesprek bij V&D

© Jos Schuurman/FPS
V&D heeft FNV en CNV gevraagd om donderdagmiddag te komen praten over het loonoffer, dat de vijfduizend werknemers van het warenhuisconcern moeten brengen.
Weinig vertrouwen

De vakbonden gaan op de uitnodiging in, maar zeggen er weinig vertrouwen in te hebben dat het gesprek iets oplevert. Zij houden dan ook vast aan het kort geding, dat zij tegen V&D aanspannen wegens het eenzijdig doorvoeren van de salariskorting.

Salariskorting in twee stappen

V&D wil een salarisvermindering doorvoeren van 5,8 procent. Het concern stelde woensdag voor dat niet in één keer te doen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar in twee stappen. 'Een voorstel doen suggereert dat er ruimte is om te schuiven, maar ik ben
daar niet optimistisch over', zegt CNV-onderhandelaar Martijn den Heijer.

Uitleggen

'Om misverstanden uit te sluiten mag V&D het ons nog eens uitleggen. We verwachten zeer weinig van de ontmoeting en het kort geding dat wij hebben aangekondigd, blijft gewoon staan', aldus FNV'er Niels Suijker.
Het personeel van de V&D-vestiging in Groningen heeft eerder gezegd geen loonoffer te willen doen. Dat werd vorige week duidelijk in een door FNV Handel georganiseerde bijeenkomst op het bondshoofdkwartier in Groningen.