Stadjer bedreigt buurvrouw met lifehammer

© Flickr (Creative Commons)/Alex en Rachel Johnson (Bewerkt door RTV Noord)
Een 49-jarige Stadjer is donderdag veroordeeld tot een taakstraf van dertig uur omdat hij in 2012 zijn bovenbuurvrouw met een lifehammer heeft bedreigd.
Ook discrimineerde hij de vrouw. Er was al vaker onenigheid tussen de buren. De buurman, die inmiddels overspannen en met gezondheidsklachten thuis zit, klaagde over geluidsoverlast. Die avond was hij er, zo verklaarde hij bij de politie, helemaal klaar mee.

Lifehammer

Hij pakte een lifehammer, naar eigen zeggen om er een ruitje mee in te slaan. Beide bovenburen hadden echter verklaard dat de man met de hamer naar hen had gezwaaid en de rechter vond bedreiging met zware mishandeling bewezen.

Belediging

Ook zou hij hen hebben uitgescholden: 'Jullie zijn negers, jullie zijn illegaal en veroorzaken altijd overlast.' De advocaat voerde nog aan dat de man zelf een donkerder huidskleur had dan zijn bovenburen, maar dat deed aan de belediging niets af, vond de rechter.

Discriminerend

De officier hield in zijn eis rekening met het feit dat de woorden discriminerend waren. Hij eiste 60 uur taakstraf, waarvan 30 voorwaardelijk.
De buurvrouw kreeg een voorwaardelijke taakstraf van dertig uur omdat zij een politieagent had gebeten. Omdat de zaak al lang geleden is, viel de straf lager uit.