Verhuurder en V&D gaan toch weer in gesprek

© Flickr/Franklin Heijnen (Creative Commons)
Winkelpandeigenaar IEF is bereid een ultieme poging te ondernemen om V&D te redden.
Het vastgoedfonds wil op korte termijn onderzoeken of samen met andere vastgoedeigenaren een bijdrage kan worden geleverd aan 'het oplossen van de acute financiële problemen'. Dat heeft IEF donderdag bekendgemaakt.

Ontruiming

IEF had in een kort geding ontruiming gevraagd van de filialen van V&D in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Maastricht omdat het warenhuisconcern niet aan zijn huurverplichtingen voldeed.
De uitspraak zou vrijdag zijn, maar op verzoek van beide partijen is het vonnis uitgesteld tot 20 februari, bevestigde een woordvoerster van de rechtbank in Amsterdam.

Goede mogelijkheden

Uit gesprekken die verhuurder en huurder de afgelopen dagen met elkaar hebben gevoerd, is volgens IEF duidelijk geworden dat de acute financiële problematiek weliswaar 'zeer groot' is, maar dat beide partijen toch goede mogelijkheden zien op lange termijn de kosten substantieel te verlagen.
'Er is echter meer tijd nodig om deze langetermijnoplossingen met alle relevante partijen (vastgoedeigenaren, banken, aandeelhouder en vakbonden) te kunnen realiseren'', aldus IEF.