Liveblog Heracles Almelo - FC Groningen (2-2) #hergro Gesloten

© RTV Noord
FC Groningen speelt vanavond een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. De wedstrijd begint om 18.30 uur en is live te volgen via dit liveblog en op Radio Noord in FC Groningen Live.
90+6'
De vrije trap levert niks op en Sanders fluit af. FC Groningen komt goed weg, met de onterechte gelijkmaker. De goal had niet goedgekeurd mogen worden én eigenlijk was Heracles ook beter. Maar dat laatste telt niet, één punt gaat mee terug naar Groningen.
90+4' Heracles mag nog een vrije trap nemen van een meter of veertig. Iedereen gaat mee naar voren. Ondertussen ruziën Tibbling en Weghorst wat. FC Groningen moet uitkijken nu.
90+1' Er komen vier minuten bij. Kan FC Groningen hier ook nog de overwinning 'stelen'?
87' GELIJKMAKER FC GRONINGEN Chery scoort!!! Hij schiet een voorzet van Mahi binnen, die een actie begint op links. De bal is dan eigenlijk achter, maar Chery heeft daar maling aan en tikt binnen. Alles wat zwart-wit is, is boos! En ook wel terecht, want de goal had afgekeurd moeten worden.
83' Bacuna met een heerlijke actie! Kapt zichzelf de zestien in en geeft voor, op niemand. Dacht iedereen.. Schenkeveld tikt dan bijna in eigen doel. Rusnak was het die Bacuna met een mooie actie diepstuurde. Dat zou een debuut zijn geweest..
79' Weghorst van dichtbij! Komt net niet aan de scherpe voorzet van Linssen. Nóg een aanvallende wisse van Van de Looi. Van Nieff gaat eraf, de 17-jarige Bacuna maakt zijn debuut in de Eredivisie.
77' En zo leek het alsof de FC weer wat sterker werd, maar kan de ploeg weer van voren af aan beginnen.
75' DOELPUNT HERACLES Weghorst scoort! Een erg mooie! Darri opent op Linssen met een mooie pass, Linssen doet alsof 'ie wil schieten maar legt 'm panklaar op het hoofd van de lange spits.
73' Hoesen kopt over! Niet heel gevaarlijk, maar het tekent de goede fase waarin de FC zit. Dit wordt nog een leuke slotfase, want Heracles lijkt ook niet op te geven.
69' Chery!!! Wat jammer! Een zondagsschot is het niet, want bij hem is het altijd met een bedoeling. Vanaf 35 meter, maar de bal daalt net voorbij de kruising. Helaas.
65' DOELPUNT FC GRONINGEN De Leeuw scoort na een voorzet van Rusnak!! Daar ging een lekkere actie aan vooraf, De Leeuw krijgt een niet te missen kans.
62' Kieftenbeld, die veel balverlies leed op cruciale momenten, gaat er vanaf. De aanvoerdersband gaat naar Botteghin. Hoesen komt er voor hem in. Een aanvallende wissel van Van de Looi.
58' Darri!!!! Schiet net over! Aktaou komt weer eens door over links en geeft voor. FC Groningen komt te laat en Darri bedenkt zich niet en haalt uit.
52' Braziliaans zelfvertrouwen! Weghorst gaat richting doel, maar Botteghin zet hem van de bal. Kapt vervolgens Weghorst uit, maar ook zijn eigen keeper Padt en nog wat mensen. En dat allemaal voor het doel.
50' Voorzet van Van Nieff van de linkerkant en De Leeuw komt bij de eerste paal, maar komt net niet lekker uit om goed af te werken. De bal gaat naast.
48' Antonia gaat op een brancard het veld af, met een van pijn vertrokken gezicht. Mahi staat klaar om in te vallen.
46' Heracles heeft afgetrapt voor de tweede helft. En Antonia ligt te kermen van de pijn. Een ongelukkige tackle van Darri, die over de bal uitglijdt en Antonia keihard raakt. Ai, ai, ai.
'Terecht op achterstand' Een getergde assistent-trainer Dick Lukkien zegt op Fox Sports dat Heracles terecht voorstaat met 1-0. 'Behalve de eerste tien minuten, toen we dominant waren, maken we teveel fouten in de passing. En we moeten eens ophouden over dat kunstgras! We kunnen daarop echt wel uit de voeten, hoor.'
Rust FC Groningen kan richting de thee. FC Groningen heeft het erg moeilijk, tegen een Heracles dat al vier wedstrijden op rij heeft verloren. Het feit dat de FC dit seizoen nog maar 1 puntje heeft weten te halen op kunstgras, zegt ook wat. Het loopt niet lekker en er moet wat gebeuren als de drie punten mee naar Groningen moeten.
40' Zo was het met nog acht minuten tot de rust zaak voor de FC om de 0-0 over de streep te trekken in een slechte fase, maar Darri stak daar een stokje voor. Zo gaat FC Groningen nog een zwaar midweeks avondje beleven, lijkt het.
38' DOELPUNT VOOR HERACLES Darri scoort de 1-0 en FC Groningen staat achter! Een lange bal richting de lange Weghorst. Die kopt door op de 20-jarige middenvelder, hij loopt zo tussen Kappelhof en Van der Laan door, die niet ingrijpen. Met buitenkantje rechts kan hij scoren.
37' Nee, het loopt niet bij FC Groningen. En dat zie je aan de spelers en de trainer.
33' Heracles wordt sterker, mede door een goed draaiende linkerkant met Aktaou en Darri. De FC moet nu even de beuk erin gooien, dat kost ze een overtreding van Van Nieff. 32' Van de Looi gaat er maar eens bij staan. Hij kijkt niet heel blij, nadat een simpele bal door Van Nieff wordt gemist. Ingooi Heracles.
29' Darri kan op doel schieten na een fout van Kieftenbeld. Die levert zo in, zodat Darri van links naar binnen kan komen en met rechts kan schieten. De bal wordt nog aangeraakt, maar Padt heeft er geen moeite mee.
26' Chery met een vrije trap vanaf 30 meter, schiet ineens op doel! Nét naast.
25'De speler die bij Heracles tot nu toe het meest opvalt is Brahim Darri. De middenvelder kwam in de winter over van Vitesse en laat zien een goeie voetballer te zijn. Hij krijgt zijn kans in de basis, doordat Heracles twee eigen spelers heeft geschorst vanwege ruzie. Het kleine mannetje is snel, behendig en heeft inzicht. Een gevaarlijke speler.
23' Een beetje een rommelige aanval van FC Groningen, maar wél gevaarlijk! Tibbling in een vol strafschopgebied met een hakje op Rusnák. Die kan slap punteren, zodat Telgenkamp er geen moeite mee heeft.
13' Antonia wordt diepgestuurd, maar de keeper van Heracles let goed op en komt op tijd uit.
9' Oud FC'er Fledderus heeft een reuzenkans op de 1-0! Darri loopt een aantal verdedigers voorbij alsof ze er niet staan en geeft voor. Fledderus schiet met een mislukte volley een aantal meters over, maar had alle ruimte. De grootste kans in de wedstrijd.
8' De FC met een mooie aanval, Kieftenbeld die zichzelf als rechtsbuiten inschakelt. Voorzet op De Leeuw, maar het schot vanaf een meter of 15 wordt gekraakt.
7' De corner levert niks op voor Heracles. FC Groningen kan weer aan opbouwen denken. Wat in de eerste minuten overigens in een niet al te hoog tempo gebeurt.
6' Voor het eerst dat Heracles er uit probeert te komen. En het is direct gevaarlijk! Padt let echter goed op en kan de inzet van Woutje Weghorst keren. Corner.
2' FC Groningen mag al een hoekschop nemen na een aangeraakte voorzet van Antonia. Chery neemt de hoekschop, maar dat levert niks op.
1' FC Groningen trapt af.
Er zijn ruim 250 supporters meegereisd met de ploeg. En die lange, koude reis kan wat dragelijker worden gemaakt met drie punten.
Gearriveerd! Bier en broodjes in het uitvak 👍 #herGRO #COMEONFCG pic.twitter.com/uUAIDKCViQ
— Renata (@RenataFCG)
Heracles staat met 16 punten 16e in de Eredivisie. Het verschil met FC Groningen is 12 punten en acht plekken. Dat moet geen moeilijke wedstrijd worden voor de mannen van Van de Looi, zou je zeggen.
Een ding is zeker: FC Groningen speelt in een geheel nieuw shirt. Zowel het thuis- als uitshirt lijkt in kleuren teveel op het shirt van Heracles, vandaar de keuze voor dit bordeaux-rode shirt en lichtblauw broekje.
Het tenue waarin FC Groningen speelt. Mooi.. Of toch niet?
Nieuw shirt vanavond bij FC Groningen. Wat vinden jullie van dit tenue? #hergro (foto: FC Groningen) pic.twitter.com/E88iSx3Js6
— Elwin Baas (@elwinbaas)
De 22 mannen die vanavond vanaf het begin op het kunstgrasveld staan, zijn:
Heracles Almelo (4-3-3):Telgenkamp; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Aktaou; Bruns, Cziommer, Fledderus; Linssen, Weghorst, Darri.
FC Groningen (4-3-3):Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff; Kieftenbeld, Chery, Tibbling; Antonia, De Leeuw, Rusnak.
Doelpunten: 1-0 Darri (38'), 1-1 De Leeuw (65'), 2-1 Weghorst (75'), 2-2 Chery (87').
Toeschouwers: 8115.
Scheidsrechter: Jeroen Sanders.